Kempinski ဟိုတယ္ရဲ႕ စပါးလင္ၾကက္သား ခ်က္နည္း

ခုတေလာ ဟင္းခ်က္ခ်င္စိတ္ေတြျဖစ္ေနတယ္.. အဲ.. မဟုတ္ေသးဘူး.. ဟင္းတကယ္ခ်က္ခ်င္တာမဟုတ္ဘဲ မီးဖိုထဲမွာ ေဆာ့ခ်င္တာ.. ဟိုမုန္႔ ဒီမုန္႔လုပ္စားခ်င္တာမ်ိဳး.. ၿပီးေတာ့ အသစ္အဆန္းတစ္ခုခုလိုခ်င္စိတ္နဲ႔ပဲ ဟင္းခ်က္သင္တန္းတက္မယ္ ဘာညာလုပ္ေနေသးတယ္.. အဆင္မေျပပါဘူး.. ဒါနဲ႔ အြန္လိုင္းက ခ်က္နည္းေတြ ေလွ်ာက္ၾကည့္ၿပီး လိုက္သင္ၾကားေနလိုက္တယ္.. 

အလြယ္ဆံုးနဲ႔ အဆင္အေျပဆံုးအျဖစ္ ေလာေလာဆယ္ ဒါကိုေတြ႔ထားတယ္.. စပါးလင္ ၾကက္သားဆိုတာက ကိုယ္ေတြနဲ႔ တကယ္ေတာ့မစိမ္းဘူးပဲ.. ကာလသားခ်က္ဆိုရင္ ဒီအတဲြပဲ တဲြတာပဲေလ.. ဒါေပမဲ့ သူကေတာ့ ႏိုင္ငံတကာအေတြ႔အႀကံဳရွိ ဟိုတယ္စားဖိုမွဴးဆိုေတာ့ကာ လွတပတ ျပင္ဆင္ၿပီး တမ်ိဳးထြင္ခ်က္တာေပါ့ေလ.. ေနျပည္ေတာ္ Kempinski ဟိုတယ္က စားဖိုမွဴး Vladimir Siljegovic ရဲ႕ ရက္ဆက္ပီ တဲ့.. ကိုင္း.. ဖတ္ၾကည့္ၾကဦး.. စမ္းခ်က္ၾကည့္ၾကဦး.. ေပးျမည္းခ်င္ရင္လည္း ေခၚေနာ္.. လာစားမယ္.. 


× × × × × × × × × × ×



စပါးလင္ၾကက္သားကင္ဟင္းလ်ာကို ခ်က္ျပဳတ္ရန္အတြက္ မိမိ၏ မီးဖိုခန္းထဲတြင္ အဆင္သင့္ရွိျပီးသား ရိုးရွင္းေသာ ပါဝင္ပစၥည္းအခ်ိဳ႕သာ လိုအပ္ပါသည္။ စပါးလင္ၾကက္သားကင္ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ၾကက္သား ၁၅၀ဂရမ္၊ စပါးလင္ ၁ေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ဂရမ္၊ ဂ်င္း ၁၀ဂရမ္၊ ကမာေဆာ့ ၁ဇြန္း၊ သံပရာရည္ ၁ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္တို႔ လိုအပ္ပါသည္။

စပါးလင္ၾကက္သားကင္ဟင္းလ်ာ ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္မွာ ပထမဆံုးအေနနဲ႔ ၾကက္သားကို ခပ္ပါးပါးေလး အရင္တံုးပါ။ ျပီးသည့္ အခါတြင္ အျခားပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ေနသည့္အခ်ိန္ တံုးထားျပီးသား ၾကက္သားမ်ားကို ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ေခတၱ သိမ္းထားလိုက္ပါ။ ထို႔ေနာက္ စပါးလင္၏ မလိုအပ္သည့္အစိတ္အပိုင္း မ်ားကို ျဖတ္ေတာက္၍ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကဲ့သို႔ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ။ အပူေပးထားသည့္ဒယ္အိုးထဲသို႔ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာစပါးလင္၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို အတူတကြထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္သိမ္းထားသည့္ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို ဆီသတ္ထား ထည့္ထားေသာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားျဖင့္ ေရာစပ္နယ္၍ျပင္ဆင္ပါ။ အသင့္ျပင္ဆင္ထားသည့္ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို ဆူးတံျဖင့္သီ၍ အပူခ်ိန္ျမင့္ျမင့္ျဖင့္ မီးကင္ပါ။ သံုးမိနစ္ခန္႔ အပူေပးျပီးေနာက္ ႏွစ္ဖက္စလံုး နီညိဳေရာင္သန္းျပီး ေမႊးပ်ံ႕လာပါလိမ့္မည္။ အသားကင္စက္အသံုးျပဳသူမ်ားအတြက္ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲစီယပ္တြင္ ေျခာက္မိနစ္ခန္႔ ထားျပီးေနာက္ ၾကက္သားမ်ား ေကာင္းစြာ က်က္သြားျပီျဖစ္ပါသည္။ ေနာက္ဆံုးတြင္ေတာ့ ဌက္ေပ်ာရြက္မ်ားျဖင့္ အလွဆင္ထားသည့္ ပန္းကန္ထဲမွာ ကမာေဆာ့ျဖန္းထားျပီး သံပရာအခ်ဥ္အရသာေလးျဖင့္ ေမႊးပ်ံ႕ျပီး အရသာရွိလွသည့္ ဟင္းလ်ာကို ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုး ႏိုင္ပါျပီ။

× × × × × × × × × × ×

 သူတို႔ ဟိုတယ္မွာ ဒီမီႏူးစကတည္းက အရမ္းလူႀကိဳက္မ်ားတယ္ဆိုပဲ.. ဒီပိတ္ရက္က်ရင္ စမ္းခ်က္ဦးမယ္.. la da da dede~~ 

1 comment:

  1. ထိုုက္September 19, 2015 11:04 PM

    ဟင္းခ်က္နည္း တိုု႔သင္ေပးမယ္ လာခဲ့

    ReplyDelete

your comment please

Powered by Blogger.